2020. május 18., hétfő


Naptár



A naptár egy roppant hasznos tárgy. Legalábbis az volt, egészen az okostelefonok feltalálása előtt. Épp, mint megannyi hétköznapokban használatos, az ember életének megkönnyítésére feltalált alkalmatosságot, ezt is helyettesítik a mai mobilok.
Szerintem azonban így sem érdemes elhanyagolni eme papírköteget, mert nem csak számok és betűk, hanem képek is ékeskednek rajta. Így, ha másra nem is, a szoba dekorálására igazán jól alkalmazható.
Aki épp ezt a gondolatmenetemet olvassa, annak átvillanhat az agyán, hogy mégis honnan a kénköves pokolból jutott eszembe egy ilyen aprócseprő téma. Nos, ez nagyon egyszerű.
Estefelé, ahogy bementem félhomályban úszó szobámba, szemembe tűnt egy tarkabarka kép. Nem volt ez más, mint a naptáram, amiben március óta nem lapoztam. Szegény pára, egész biztos haragudott rám ezért, vagy legalábbis a telefonomra, ami flegma módon csak az asztalomon, illetve a kezemben relaxál, míg neki egész álló nap a falon kell lógnia, hullamerevségben.
Persze a naptár nem tudja milyen fontos kelléke is kaotikus zugomnak. De nem fogom elárulni neki, mert könnyen elbízza magát.

 Szőnyi Réka 8. c




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 ISKOLAPSZICHOLÓGUSI AJÁNLÁS  Egyházyné Tóth Andrea, iskolánk iskolapszichológusa bocsátotta rendelkezésünkre ezt a két ábrát, amit nagy sze...