2020. április 17., péntek


A karantén

Mindenkinek nehéz a most kialakult helyzet. Ezzel a cikkel szeretnék mindenkinek pár tippet adni, hogy hogyan töltsétek el a karantén unalmas perceit.

1.      tanulás
Tanulni mindig kell. Most is van távoktatás, és nem árt, ha becsatlakozol az órákra. Mindenkinek 30 perces rövidített órái vannak, szerintem túl lehet élni. Ha tanulsz megy az idő, nem lesz olyan unalmas a karantén.

2.      filmezés
Vannak filmek, amik unalmasak és vannak, amik nem. Most az utóbbiról szeretnék pár mondatot írni. Ha izgalmas filmet választasz, akkor az az idő nagyon gyorsan el tud menni. Most néhány izgi filmet szeretnék ajánlani: Láthatatlan Sue, Bűbáj, Emlékek őre, Harry Potter filmek, Hamupipőke( az élőszereplős), Trója, 300, Men In Black sötét zsaruk a föld körül(MIB), Esti mesék…stb. Ha tovább írnám ezeket a filmeket estig olvasnád a cikket.

3.      olvasás
Az olvasásba nem halt még bele senki, és igenis vannak izgalmas könyvek, amikből film is készült. (pl.: Harry Potter 1-8, Stanley a szerencse fia, A Pál utcai fiúk,) Viszont vannak könyvek, amiket nem filmesítettek meg, és azok se olyan rosszak, sőt jók. Most ilyeneket szeretnék ajánlani: Szent Johanna gimi 1-8, Időfutár 1-8, Bliss a varázslatos pékség titkai, A sárkány nyomában…stb. Ha tovább írnám a cikket, estig olvasnád.

4.      Kézműves
Lehet a neten találni élményfestést vagy kézműves dolgokat. Ha valakinek felkeltette az élményfestés a figyelmét, bátran ajánlom a BudaP.aint Stúdió-t.

5.      Chatelés
Biztos mindenkinek hiányoznak a barátai. Ezt könnyen meg lehet oldani. Hívd fel a barátodat vagy indíts csoportos hívást a barátaiddal! Igaz, hogy nem olyan, mintha valóban ott lenne előtted, de legalább tudsz vele beszélni.

Amikre még van időd a karantén alatt:
Takarítás
Kertészkedés
Társasjátékozás ( Pl.: Mysterium, Csúszkaland, Időfutár…stb.)
Családdal való időtöltés, mémek nézegetése közösen, viccmesélés
Versenyrendezés a tesóddal ( Pl.: Kézmosásverseny, Rajzverseny, rollerverseny…stb.)

Köszi, ha végig olvastad a cikkemet remélem találtál magadnak valamilyen érdekes elfoglaltságot! 

 Írta: Szukfiel Hanna5. c

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 ISKOLAPSZICHOLÓGUSI AJÁNLÁS  Egyházyné Tóth Andrea, iskolánk iskolapszichológusa bocsátotta rendelkezésünkre ezt a két ábrát, amit nagy sze...